Alzira tanca la capitalitat cultural amb un balanç rècord de més de 400 activitats i més de 24.000 persones participants

Alzira posava punt i final este cap de setmana als dotze mesos de capitalitat cultural valenciana junt a Aielo de Malferit. La capitalitat cultural ha permés la realització de més de 400 activitats culturals i ha permés que Alzira aculla les principals institucions valencianes en el municipi.

La designació ha situat Alzira com a referent cultural durant dotze mesos, període que es tanca amb un balanç de xifres rècord. Així ho va confirmar Alfred Aranda, regidor de Cultura. Durant l’entrevista realitzada a peu de carrer, va ratificar que més de 24.000 persones han assistit als prop de 400 actes culturals organitzats durant 2022. A esta xifra cal afegir el públic que ha participat en els nombrosos esdeveniments a l’aire lliure, amb la qual cosa la xifra podria duplicar-se, tal com confirmava el gestor cultural, Jordi Verdú.

Les activitats culturals han traspassat en este cas l’àrea de Cultura i s’ha treballant conjuntament amb l’àrea de Patrimoni i Festes. Per això el Museu Municipal s’ha sumat a la Casa de la Cultura i al Gran Teatre per a dur a terme activitats sota el segell de la capitalitat cultural.

El regidor de cultura destacava que este any s’has superat les expectatives, per la bona resposta del púbic, per la injecció d’activitats per part de la Generalitat Valenciana i perquè el moviment associatiu i els col·lectius socials s’han sumat a la celebració.

Al llarg d’estos mesos, un altra de les fites aconseguides és que Alzira ha sigut seu de reunions d’institucions diverses com l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, el Consell Valencià de Cultura o la Universitat de València.

Deixa un comentari