Alzira va celebrar ahir la renovació del Consell Municipal de Xiquets i Xiquetes

El nou alumnat que integrarà el Consell de xiquets i xiquetes rebia ahir l’acreditació a un ple extraordinari, on els regidors cediren els seus llocs als nous membres del Consell infantil. Este consell és un òrgan de representació municipal que dona la veu als menuts i per això ahir foren els encarregats de llegir conjuntament els drets de la infància.

Cada curs es renova la meitat de l’alumnat del Consell de xiquets i xiquetes, ahir prenien possessió del seu càrrec 15 nous alumnes de primària i huit de secundària i per això reberen l’acreditació per part del secretari de l’Ajuntament. D’esta manera el Consell de xiquets i xiquetes queda conformat per 43 alumnes escollits als centres escolars tant públics com concertats. Els nous consellers que ahir preneren el relleu foren encarregats de llegir els drets dels xiquets i xiquetes davant el públic assistent, la corporació municipal i les famílies.

En el cas de l’alumnat de secundària, llegiren una frase escrita per ells i elles en la qual expressaven els seus somnis per Alzira. Una ciutat segura, neta i amb participació de totes i totes.

D’altra banda, l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, explicava que amb este ple, la ciutat d’Alzira renova el seu compromís amb els drets de la infància i la importància d’introduir l’hàbit de participació des de ben menuts. A més, Gómez va incidir en el paper important que han de jugar els més menuts en el desenvolupament d’Alzira, ja que són el futur.

El consell de xiquetes i xiquets es reunirà periòdicament al llarg del curs per a dialogar i dissenyar idees i propostes amb l’objectiu de millorar la seua ciutat i el seu entorn.

Deixa un comentari