Balanç agredolç de l’any de reversió

Ahir es complia un any de la reversió al sistema de sanitat pública de L’hospital de la Ribera i el balanç que es fa des de la gerència és agredolç, ja que durant estos mesos, segons la gerència actual s’han intentat pal·liar els efectes de la privatització  que ha durat dos dècades. La manca de personal i els equips obsolets han estat les prioritats per aconseguir una Sanitat Pública de qualitat. Les assignatures pendents són acurtar les llistes d’espera tant en intervencions com en la visita a especialistes i acabar amb el problema de l’aparcament.

Al llarg de l’últim any hem assistit al canvi que suposava per a la nostra comarca canviar la gestió de l’Hospital universitari de la Ribera, de la gestió privada a la pública. La por a perdre treballadors i equipament es va anar dissipant a poc a poc a mesura que passaven els mesos, ja que el personal no estatuari es va convertir en indefinits o personal a extingir, amb dret a treballar fins a la jubilació i noves contractacions .

Fuster ha recordat que la conselleria ha fet una inversió de 7,8 milions d’euros per renovar equipaments que estaven obsolets. Queden pendents les llistes d’espera que resulten massa llargues tant per a visites com per a intervencions i també acabar amb el problema de les places d’aparcament que ha passat  a ser gratuït i compta amb 560 places, però continua sent insuficient per  a la gran quantitat de pacients que cada dia visiten l’Hospital.

Una visió ben diferent és la que presenta la plataforma Sanitat sols una que assegura que la reversió ha resultat un fracàs i alerta sobre un greu empitjorament de la qualitat assistencial des que es va produir la reversió.

Categories Sanitat

Deixa un comentari