AVA alerta de que ja s’han detectat enviaments de taronja i mandarines des de Sud-Àfrica amb taca negra i falsa arna

La Unió Europea intercepta enviaments de taronja i mandarines sud-africanes amb taca negra i falsa arna. L’Associació Valenciana d’Agricultors es mostra preocupada perquè els primers enviaments des de Sud-Àfrica d’estos cítrics de la campanya tenien estes plagues que no estan presents a Europa.
La Direcció General de Salut i Seguretat Alimentària de la Comissió Europea ha detectat durant el mes de juliol cinc enviaments contaminats amb taca negra, dos dels quals eren mandarines i tres en taronges. Este mateix organisme ha trobat en el mateix temps dos carregaments amb falsa arna, un de mandarines i altres de taronges. A més també es va interceptar un enviament d’albergínies amb trip occidental de les flors.
Des de l’associació agrària advertixen que tant la falsa arna com la taca negra son dos plagues que no estan a Europa i que estos carregaments podrien fer que s’estengueren. A més, alerten que d’estendre’s no sols afectarien a mandarines i taronges. Cultius com les fruites d’ós, la poma, la pera, l’alvocat, el raïm, l’oliva o el caqui entre d’altres poden vore’s afectades per esta malaltia.
Des d’AVA consideren que el fet de que es seguixen interceptant carregaments contaminats en plagues demostra que el tractament en fred, precaució requerida per la Unió Europea a Sud-Àfrica per enviar taronges, no és suficient. Per a l’associació és necessari que este requeriment s’amplie a la mandarina i el pomelo.
També consideren insuficients les mesures de control adoptades per previndre la introducció i expansió del fong de la taca negra a Europa.

Deixa un comentari