AVA aposta per la unitat del sector de la garrofa

El sindicat AVA aposta per la unitat del sector de la garrofa per afavorir la professionalització d’un cultiu en plena fase de creixement. Al llarg dels últims anys,  la garrofa  ha experimentant un auge propiciat pels usos de caràcter industrial que s’han trobat per a aquest fruit. I és que la llavor de la garrofa, coneguda com “garrofí” s’utiltza cada veagda més en l’elaboració de productes de cosmètica i alimentació infantil.

Els portaveus del sector van explicar que, per tot això, les empreses del sector estan desenvolupant projectes d’ investigació amb noves varietats i altres línies de treball dirigides a obtenir el major valor afegit possible d’un cultiu a l’alça i del que la Comunitat Valenciana és ara mateix la major productora d’Espanya amb una producció que se situa en voltant de les 23.000 tones.

Durant la reunió mantinguda divendres amb  el secretari autonòmic de Agricultura i Desenvolupament Rural, AVA va traslladar el ple suport de la Generalitat a totes les iniciatives encaminades a afavorir la modernització d’un cultiu que se destinaran, fins fa poc temps, es limitava pràcticament a la alimentació animal.

 

Imatge Diari La Veu

 

Deixa un comentari