AVA-ASAJA i la Unió de Llauradors exigixen la publicació de reducció de móduls de l’IRPF

La Asociació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA) i LA UNIÓ de Llauradors i Ramaders exigixen al Govern la publicació urgent de l’Ordre ministerial de reducció de mòduls de l’IRPF per diverses circumstàncies excepcionals per al període impositiu de 2021, fonamental per a emplenar i presentar la declaració de la renda d’enguany. Estes reduccions fiscals servirien per a compensar en part les pèrdues ocasionades als llauradors i ramaders durant el passat exercici.
La campanya de la renda es va iniciar el passat 6 d’abril i els llauradors i ramaders de la Comunitat Valenciana seguixen sense conéixer encara hui la tributació dels seus cultius i bestiars, perquè el Govern en estes dates ja tan avançades continua sense publicar la normativa en la qual hauria de conéixer-se esta informació clau per a confeccionar la declaració de l’IRPF. Este retard provoca que la major part dels llauradors i ramaders es troben a l’espera d’eixes reduccions per a confeccionar la seua renda, la qual cosa pot provocar una acumulació de sol•licituds posteriorment en les entitats que tramiten l’IRPF o en el cas que ja l’hagen presentada, haver de presentar una declaració complementària.
Totes dues organitzacions agràries indiquen també que es mostraran vigilants amb el contingut dels índexs de rendiment net finalment aprovats ja que en els últims anys es produeix massa disparitat de criteris i arbitrarietat en les Ordres publicades.

Deixa un comentari