fbpx

AVA-ASAJA proposa la creació d’una associació de productors de caquis independents

Compartix la notícia

AVA ASAJA proposa la creació d’una associació de productors independents de caquis no afiliats a cap cooperativa. D’esta manera, segons el sindicat, es concentraria l’oferta i es podria aconseguir un major benefici. AVA va llançar esta iniciativa en l’assamblea que va dur a terme ahir a Alzira, en la qual es va fer un balanç de la campanya i es va criticar la falta de mercats alternatius.
Arran dels inconvenients de rendibilitat de la passada campanya del caqui, AVA proposa un canvi de funcionalitat agafant com exemple el poble d’Alcàsser en què este model ja ha funcionat durant quatre anys. El canvi consistix en la creació d’organitzacions locals de productors que es comuniquen la producció existent i apleguen a acords per atendre la concentració d’oferta. Estes organitzacions podrien convertir-se més tard en comarcals i abastar més territori.
Un altre dels inconvenients amb què juga el mercat del caqui és el veto rus a l’agricultura espanyola. El Sindicat agrícola critica durament la falta d’actuació del Govern nacional davant el tancament de mercats de part de la Unió Europea al nostre país.
Esta proposta es va dur a terme ahir a l’Assamblea d’AVA Alzira, en la qual el president afirmà va tindre molt bona acollida pels assistents. S’espera per tant que durant la pròxima campanya la Junta Directiva comence a dur a terme accions en esta direcció.

Compartix la notícia

Deixa un comentari