AVA-ASAJA reclama al Govern retirar l’obligació de pagar autònom a tots els productors agraris

L’associació Valenciana d’Agricultors (AVA) reclama al Govern retirar l’obligació de pagar autònom a tots els productors agraris. Una obligació que s’ha aprovat durant l’època de pandèmia i que suposa que els productors que a banda de les rendes agraries tenien altre treball també hagen de cotitzar. Això segons Ava suposa incrementar l’abandó del cap.

Ava reclama al Govern que no faça efectiva esta de pagar quotes d’afiliació a la Seguretat Social com a autònoms agraris que se situen al voltant de 230 i 250 euros al mes. Obligació establerta per a tots els productors que obtenen ingressos agraris, quan fins ara esta obligació únicament s’aplica als qui perceben més del 50% de la seua renda provenia de produccions agrícoles o ramaderes.

El president d’Ava, Cristóbal Aguado, enten que esta normativa aprovada al 2020 és un atac al minifundisme. Aguado explica que milers de famílies valencianes que compten amb els modestos ingressos del camp com a complementaris de la seua renda, es voran afectats. El resultat enten que serà l’abandó dels camps, disminució de capacitat productiva, de llocs de treball directes i indirectes i degradació paisatgística i mediambiental. Cristobal Aguado.

Deixa un comentari