AVA pèrdues de més de 100 milions en els cultius agrícoles de la Comunitat Valenciana a causa de la passada DANA

Compartix la notícia

L’Associació Valenciana d’Agricultors calcula que la gota freda podria haver deixat pèrdues de més de 100 milions en els cultius agrícoles de la Comunitat Valenciana. Des d’AVA han informat que la superfície agrària afectada supera les 46.000 hectàrees i expliquen que els danys en granges, maquinàries i infraestructures són encara difícils de calcular.

Tot i que la província d’Alacant s’ha endut la pitjor part, des de l’Associació d’Agricultors destaquen que la Vall d’Albaida, la Costera, La Ribera i l’Horta sud han segut les comarques valencianes més afectades pel temporal, on s’han registrat prop de 6 milions de pèrdues.

Els cultius més afectats han segut, sobretot, els cítrics, que acumulen unes pèrdues properes als 60 milions d’euros degut a la inundació dels camps i als problemes d’asfíxia que podrien produir-se en els pròxims dies. Altres produccions que han resultat afectades per este mal oratge han segut els caquis de la zona de la Ribera Alta com a conseqüència de la crescuda dels rius i els barrancs.

Per això des d’AVA demanen que s’agilitzen les tasques de peritació de les parcel·les i el pagament de les indemnitzacions donat que el temporal no fa més que empitjorar la situació dels agricultors valencians que ara han de fer front a les despeses d’una nova temporada. De la mateixa manera l’organització reclama a les administracions que mostren una especial sensibilitat cap al sector en forma d’ajudes que contribuisquen a pal·liar la crítica situació en què es troben.

Compartix la notícia

Deixa un comentari