AVA considera que no sobra regadiu sinó polítics que no donen solucions

AVA considera que no sobra regadiu sinó polítics que no donen solució als problemes. L’associació agrària respon així a les declaracions del secretari d’Estat per al Medi Ambient, Hugo Morán, que aboga per disminuir la superfície de regadiu per fer front a la sequera.
Des de l’associació agrària han corregit a Morán perquè, segons diuen, el regadiu no utilitza més del 80 per cent de la totalitat de l’aigua com va dir Morán, sinó que en regadius modernitzats com el de la Comunitat Valenciana el percentatge està ja per baix del 70 per cent.
A més, des d’AVA consideren que no haurien arribat a una situació tan greu de sequera si l’Administració havera previngut i pres mesures estructurals per evitar-ho. Acusen l’executiu de no haver construït cap embassament i d’haver demonitzat els transvasaments, quan en opinió de l’associació els que ja existien son els que han aconseguit mitigar els efectes del canvi climàtic.
Critiquen la posició del que qualifiquen d’ecologisme radical i demanen que els diferents governs europeus siguen capaços de treballar en una línea menys exaltada de cara al futur. Reivindiquen a més el paper dels cultius a l’hora de preservar el territori, frenar l’erosió i previndre els incendis en àrees rurals, per al que consideren que és necessari escoltar a agricultors i ramaders.

Deixa un comentari