AVA demana a les administracions acabar les obres de regadiu de l’àrea regable de la Sèquia Real del Xúquer

L’Associació Valenciana d’Agricultors urgix a les administracions nacional i autonòmica a acabar les obres pendents de modernització de regadius de tot l’àrea regable de la Sèquia Real del Xúquer. I considera que hauria d’estar enllestit en els pròxims dos o tres anys com a màxim.
Esta reivindicació històrica de AVA-ASAJA cobra especial actualitat ara que, segons el Pla Hidrològic del Xúquer establix un cabdal fix de 60 hectòmetres cúbics d’aigua cada any per al llac de l’Albufera. Segons explica l’associació agrària, este cabdal dependrà en la seua major part precisament dels recursos hídrics que s’estalvien amb la modernització de regadius.
El president d’AVA, Cristóbal Aguado, subratlla que “és moment de serietat i de començar a actuar amb rigor. Cal prioritzar els fons públics a inversions que tenen un retorn econòmic, social i mediambiental com és el cas de la gestió de l’aigua necessària per a preservar el parc natural de l’Albufera.
Segons Aguado, esta modernització de regadius ja hauria d’estar finalitzada en 2009, tal com es va comprometre el Govern central en el conveni d’Alarcón. Un conveni pel qual els regants que havien finançat la construcció de la presa la cedien a l’Estat a canvi de que pagara la modernització de regadius.

Deixa un comentari