fbpx

AVA demana compensacions per la plaga del cotonet de Sud-àfrica

Compartix la notícia

L’Associació Valenciana d’Agricultors exigix que es compense econòmicament als agricultors per les pèrdues que ha propiciat en els cítrics la plaga del cotonet de Sud-àfrica. Segons un estudi tècnic realitzat pel mateix sindicat, els danys provocats per l’insecte podrien superar els 113 milions d’euros en pèrdues directes i un total de 380.000 tones de mandarines i taronges perdudes.

AVA explica que l’únic tractament efectiu contra esta plaga és l’insecticida metil clorpirifos, substància prohibida per la Unió Europa en gener del 2020. De fet, segons estudis de la Universitat Politècnica de València i la firma Química Massó, els tractaments químics autoritzats a hores d’ara al nostre país no són capaços de controlar les grans explosions de plagues que habiten els fruits.

En este sentit, AVA assegura que la prohibició en un futur pròxim de més substàncies fitosanitàries i fertilitzants sense alternatives viables conduirà als agricultors a un major abandonament dels camps i a la dependència d’aliments forans.

Escolta l’informatiu complet:

      informatiu-migdia-22-juny-2020_md_52296280_wp_1
Ir a descargar

Compartix la notícia

Deixa un comentari