AVA demana explicacions sobre un possible acord d’Europa amb Sud-Àfrica per importar cítrics sense garanties sanitàries

AVA demana explicacions a tots els nivells de les administracions sobre les informacions de l’acord de la Unió Europea i Sud-Àfrica per a permetre a este país importar taronja sense tractament en fred. Expliquen que la informació publicada a mitjans internacionals indica que un acord entre el port de Rotterdam a Holanda i Sud-Àfrica ha permés portar 2.000 contenidors de taronges des del país africà que es trobaven paralitzats perquè no acrediten el compliment del tractament en fred que porta vigent des del 14 de juliol.
AVA denuncia per tant que des de Brussel•les s’ha desestimat per interessos comercials el risc fitosanitari que la pròpia Unió Europea va defensar que tenien les plagues de la taca negra i la falsa arna. Es queixen a més que els productors sud-africans sabien que havien d’embarcar les seues exportacions amb el tractament en fred fet i que de mala fe van decidir no dur a terme estes garanties fitosanitàries. Un fet que des del sindicat pensen que es dona perquè volen pressionar les autoritats europees a que eliminen el requisit.
Per tot això l’organització agrària reclama a les autoritats que s’impliquen en la defensa d’Europa i obliguen a fer el tractament en fred. També demanen que s’obligue a fer este tractament a pomelos i mandarines, a més de a les taronges. A més, plantegen que possiblement Intercitrus, associaciò agrària centrada en els cítrics, podria denunciar esta actuació.

Deixa un comentari