fbpx

AVA demana pla de reconstrucció del sector agrícola

Compartix la notícia

L’Associació Valenciana d’Agricultors ha demanat a la Generalitat un pla de reconstrucció per al sector agrícola. AVA explica que el paper estratègic que ha tingut l’agricultura durant la covid-19 s’hauria de vore reflectit en mesures de suport concretes que ajuden el sector a eixir de la crisi. Mesures que haurien de començar pel consens amb les organitzacions agràries per a plantejar solucions conjuntes.

AVA planteja la creació d’un observatori de preus i el càlcul dels costos mitjans de producció per a afavorir el treball dels productors. A més, l’associació reivindica la necessitat de controlar les superpoblacions de fauna salvatge que ja han suposat més 30 milions de pèrdues per al sector. Una altra de les mesures prioritàries per als agricultors valencians és l’impuls de la llei d’estructures agràries. Esta llei, assegura AVA, permetria guanyar grandària, reduir costos, introduir innovació i millorar la comercialització i la competitivitat.

Altres de les mesures que el president d’AVA, Cristobal Aguado, va demanar a les Corts són la modernització dels regadius i la garantia d’aigua per a tots els cultius a més d’un major suport les assegurances agràries per a que facen una major cobertura dels danys causats a l’agricultura per la fauna salvatge o els temporals.

Escolta l’informatiu complet ací:

      informatiu-migdia-9-juny-2020_md_51890514_wp_1

Ir a descargar

Compartix la notícia

Deixa un comentari