AVA demana un pla urgent contra el virus del Nil

L’Associació Valenciana d’Agricultors reclama un pla urgent contra la propagació de plagues. En esta ocasió, el sindicat advertix de la presència del virus del Nil Occidental que està tenint especial afectació al sud del país però que podria arribar al nostre territori. No obstant això, AVA també fa referència a les poblacions de mosca negra, mosquit tigre i paparres que han tingut especial incidència enguany als cultius valencians.

En este sentit, l’Associació explica que l’augment de les plagues s’ha degut a la combinació de les altes temperatures amb les precipitacions primaverals així com a l’absència de tractaments preventius durant el confinament. En concret, el virus del Nil Occidental s’ha detectat en 19 zones arrosseres de Sevilla. Des d’AVA es tem que este virus poguera arribar a espais humits de la Comunitat sobretot, precisament a les zones arrosseres i pròximes a les marjals.

És per això que l’organització agrària sol·licita a la Conselleria d’Agricultura i Sanitat de la GVA que estudien el cas d’una possible expansió del virus per a poder actuar ràpidament si s’aproxima a la C.V.

Ací pots escoltar l’informatiu complet:
Ir a descargar

Deixa un comentari