AVA denuncia que les primeres compravendes de cítrics es situen en preus inferiors als de producció

L’Associació Valenciana d’Agricultors denuncia que les primeres operacions de compravenda que els agricultors estan signant de cara a la pròxima campanya situen els seus preus fins i tot un 30 per cent per baix dels costos de producció.

Diversos comerços privats han començat ja a comprar producció en la previsió que enguany s’espera una reducció de la collita per les adversitats climàtiques. En el cas de la taronja Navelina oferixen preus al voltant dels 0,21 euros el quilo, un preu prou inferior als 0,32 euros que costa al llaurador de mitjana produir un quilo. També les clementines més primerenques s’estan pagant a 11 cèntims el quilo per baix del que costa produir-les.

Encara que des de l’associació agrària reconeixen que son preus que han millorat respecte de l’any passat denuncien que seguixen estant per baix del que costa produir. Una situació que qualifiquen de “ruïnosa” per als llauradors, que han vist encarit en dos anys un 40 per cent els costos de producció. Un major cost que volen que es tinga en compte a l’hora de pagar als agricultors.

Deixa un comentari