AVA exigeix mesures excepcionals davant la campanya agrícola «més cara» de la història

La pujada del preu de la llum i el combustible també té enguany conseqüencies a l’agricultura, precisament en plena campanya de recollida del caqui i citrics a la Ribera. Amb l’encariment de costos de producció i de les matèries primeres, el camp valencià suma un nou entrebanc a la crisi de rendibilitat que pateix des de fa anys. Per això, l’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA) exigeix mesures excepcionals davant la campanya «més cara» de la història.

ASAJA, de fet, ha fet un estudi a nivel nacional per a conèixer l’increment real dels costos de producció durant l’últim any. AVA estima que l’encariment de costos arriba en casos com els fertilitzants al 307% a causa de la crisi energètica mundial, que ha pujat el preu dels elements amb els quals es fabriquen estos productes. L’increment és del 270% en l’energia elèctrica necessària per a regar, del 73% en cas del gasoil agrícola, del 33% en l’aigua o del 25% en maquinària.

Juan Salvador Torres, Secretari General d’AVA, afirma que les pèrdues econòmiques en el sector van a ser molt grans. Per a això, exigeixen al Govern español i a la Generalitat mesures urgents financieres i fiscals.

Deixa un comentari