AVA lamenta els 450.000 tones de fruita que es perdran enguany

En el dia internacional de la conscienciació sobre la pèrdua i el desaprofitament d’aliments, l’Associació Valenciana d’Agricultors anuncia pèrdues de 450 mil tones de fruita en la collita d’enguany. Es tracta, segons el Sindicat, d’una xifra rècord té com a causa principal la presència de plagues al camp i l’absència de matèries actives per a combatre-les.

Els cultius més afectats són els cítrics, especialment les taronges i mandarines, amb un desaprofitament de 360 mil tones. El caqui és una altra fruita de temporada que patirà una pèrdua de 85 mil tones. Segons AVA-ASAJA, la principal causa és la prohibició del metil clorpirifos, l’única substància que ha demostrat la seua eficàcia contra plagues com el cotonet de Sud-àfrica, el trips de l’orquídia i la mosca blanca.

Al parer d’AVA, esta prohibició comporta que s’hagen realitzar un major nombre de tractaments al camp la qual cosa és perjudicial per al medi ambient. El Sindicat denuncia també la competència deslleial de països tercers on sí que es permet l’ús de productes fitosanitaris. Escoltem el president d’AVA, Cristóbal Aguado en l’informatiu:

Ir a descargar

Deixa un comentari