AVA reclama a les administracions un pla estratègic

L’Associació Valenciana d’Agricultors reclama a les administracions un pla estratègic després d’un any agrari desastrós amb unes pèrdues rècord de 439 milions en la Comunitat Valenciana. L’organització enviarà als ajuntaments una moció per a que traslladen a la Generalitat i el Govern Central, mesures de suport al camp valencià.

Davant esta situació l’associació dirigirà un escrit als ajuntament que reivindiquen al president del Consell, Ximo Puig, una implicació més decidida i ambiciosa cap al col·lectiu a través de l’increment en un 20% del pressupost de la conselleria d’agricultura; al temps que sol·licita a la consellera Mireia Mollà una ampliació immediata de la Llei d’Estructures, un impuls de l’IVIA per guanya eficiènca i una política de sanitat vegetal clara i rigorosa.

Les propostes dirigides al ministeri d’agricultura s’enfoquen cap a una interlocució més potent a Brussel·les, la defensa de l’agricultura mediterrània en els tractats, l’agilització de protocols d’exportació a nous mercats i millores en la llei de la cadena alimentària, entre d’altres.

AVA també considera en el contingut de la moció, un conjunt de mesures aplicables pels consistoris tal com l’exenció d’impostos, la intervenció per a crear batudes, o la conservació de camins i vies rurals.

 

Imatge de portada Naranjasagrosol.com

 

Imatge El periodico de aquí 

Deixa un comentari