AVA recomana vendre la collita sense preses i no a preu baix

L’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA) recomana a tots els productors de cítrics i caqui que tinguen tranquil·litat i prudència a l’hora de vendre les seues collites als operadors comercials durant estes primeres etapes de la recol·lecció.

En el cas dels cítrics, les previsions d’AVA-ASAJA confirmen que hi ha una notable reducció de la producció per a la campanya que se situa al voltant del 30%. A més, a diferència de la temporada precedent i de moment, no s’han produït adversitats climàtiques de consideració.

Pel que fa als caquis, l’associació preveu una recuperació de l’oferta, després de la campanya passada, greument minvada a causa de la pedregada, de manera que el sector tornarà als nivells normals de producció que  ronden les 400.000 tones. En estes circumstàncies, el president d’AVA-ASAJA, Cristóbal Aguado, aconsella els productors que no venguen les seues collites a qualsevol preu i perjudiquen tot el sector.

Al mateix temps, AVA-ASAJA ja ha demandat davant la Conselleria d’Agricultura a quatre comerços que operen a la citricultura valenciana per recol·lectar mandarines que encara no reunien uns mínims estàndards de color, suc i dolçor.

Categories El Camp

Deixa un comentari