AVA i la Unió demanen ajudes contra el cotonet

Compartix la notícia

L’Associació Valenciana d’Agricultors i la Unió de Llauradors es van manifestar divendres en contra de l’entrada del Cotonet de Sud-àfrica a la nostra Comunitat. Els agricultors valencians es van reunir una vegada més el passat divendres, 10 de juliol a les portes de la delegació del govern per a exigir a les autoritats compensacions als més de 120 milions de pèrdues en cítrics que asseguren, ha provocat l’entrada del Cotonet.

Les dues associacions agrícoles denuncien descoordinació i enfrontament entre les distintes administracions per a garantir la sanitat vegetal. A més, els col·lectius demanen l’assignació d’un únic port d’entrada de cítrics per a cada estat membre i l’establiment d’inspeccions de seguretat alimentària i sanitat vegetal en els països d’origen.

Amb este acte de protesta, el sector agrari valencià dona continuïtat al calendari de mobilitzacions iniciat a principis d’any, interromput durant l’estat d’alarma pel Covid-19 i représ el passat 26 de juny amb un acte en protesta per la campanya de cebes i creïlles en l’horta valenciana. Si les administracions no proporcionen solucions el sector agrari valencià assegura que continuarà amb les manifestacions durant la tardor.

Ací pots escoltar l’informatiu complet:

      informatiu-migdia-13-juliol-2020_md_53820906_wp_1

Ir a descargar

 

Compartix la notícia

Deixa un comentari