Avanç de la presència de Processionària en l’entorn forestal

La situació climàtica actual ha fet que la baixada de les eruges de la processionària a terra s’avance uns mesos. Des de la regidoria de Medi Ambient, s’advertix a la ciutadania que vaja amb compte a l’hora d’eixir a zones forestals, especialment amb els menuts i les mascotes.

El canvi climàtic, que provoca hiverns cada vegada més suaus, està alterant els calendaris naturals de la fauna i la flora. En el cas de la processionària del pi, està detectant-se que enguany i en la mateixa tendència que als últims anys, s’està avançant la baixada de les erugues al sòl entre un i dos mesos abans del cicle normal. Quan la processionària descendix de les bosses dels arbres per a enterrar-se en el sòl ho fa en forma de filera o processó, d’ací el nom d’esta plaga autòctona típica dels boscos de pi mediterranis.

Des de l’Ajuntament d’Alzira, es prega que a causa de l’efecte nociu i urticant que el contacte d’estes erugues pot provocar sobre la pell de les persones i els animals, es tinga especial vigilància sobre xiquets i mascotes. A les zones públiques està controlat però sí que cal posar solucions o vigilància en les propietats privades. Pep Carreres, regidor de Medi Ambient.

A més, s’aconsella als propietaris d’habitatges que tinguen pins en les seues parcel·les que, si observen l’existència de bosses de processionària en branques accessibles dels arbres, les retiren mitjançant la poda de les branques afectades. D’altra banda, també es demana col·laboració a la població en general. Si detecten la plaga en arbres als  jardins o altres espais verds urbans i periurbans, avisen a l’Ajuntament a fi que s’apliquen els tractaments oportuns en el temps més breu possible.

Deixa un comentari