Baixa la incidència del mosquit tigre i la mosca negra a Alzira

El mosquit tigre i la mosca negra han disminuït en gran quantitats a la ciutat d’Alzira però s’espera que per setembre torne a haver un repunt d’estes espècies. Per això des de l’Ajuntament de la ciutat demanen a la ciutadania que prenga les mesures preventives necessàries per evitar la proliferació a les seues cases i han explicat que segueixen treballant per evitar situacions d’alerta com la viscuda als inicis de l’estiu.

Des de la regidoria de salut de l’Ajuntament d’Alzira afirmen que Les fumigacions i el treball mancomunat dels municipis de la Ribera ha contribuït a esta reducció de mosquit i mosca negra que ha dut de la mà una davallada també notable de les queixes de veïns per la presència d’esta espècie. A més expliquen que la situació d’alerta produïda les primeres setmanes d’estiu va ser fruit d’un cúmul de circumstàncies com la pujada de temperatures abans de l’esperat o la qualitat de l’aigua que van contribuir a la proliferació de les espècies.

Els tractaments extraordinaris amb adulticides i larvicides van contribuir a la merma de les espècies que tot i això, podrien tornar a incrementar-se de cara al mes de setembre.

Des de la regidoria  han defensat també que és necessari seguir treballant conjuntament amb la resta de municipis de la comarca per acabar amb este problema.

Darrerament des de la regidoria de salut alerten que el 80% de larves de mosquit es crien a casa i que per tant, és fonamental que la ciutadania siga constant i prenga consciència per frenar la prol·liferació d’estos insectes.  Evitar recipients que puguen acumular aigua estancada, mantindre nivells de clor adequats a les piscines, protegir els pous i aljubs amb malles mosquiteres, vigilar el reg per goteig i renovar diàriament l’aigua dels abeuradors d’animals són algunes de les mesures que podem prendre.

La regidora de sanitat, Gemma Alós, ha intervingut en El dia per davant.

Ir a descargar

 

Imatge Riberaexpress 

Deixa un comentari