Balanç positiu de la campanya Mans al riu

Els màrgens del riu Xúquer al pas pels ponts José Pellicer i el de Ferro estan relativament nets. Esta és la conclusió que s’extrau de l’actuació de neteja que es va realitzar diumenge dins de la campanya Mans al riu. Vora 25 voluntaris de totes les edats estigueren netejant durant quasi tres hores i afortunadament no es trobaren sofàs, neveres o restes de vehicles com hi havia en altres zones del Xúquer. En total, 721 voluntaris han arreplegat 11.000 kilos de residus en vora 30 municipis.

Este és el balanç que feia este matí en Mare Terra el responsable de comunicació de la Fundació Limne, David Campos, organització encarregada de coordinar esta acció.

Campos ha recordat que la nostra comarca compta amb una xarxa d’ecoparcs on es poden dipositar tots eixos voluminosos que incomprensiblement acaben en barrancs o rius. Fins i tot, els ecoparcs oferixen la possibilitat de recollir estos residus a la porta de casa.

D’altra banda, al voltant de la problemàtica que ha causat la canya en les últimes pluges, Campos ha indicat que els grups ecologistes no defensen l’existència de la canya sinó del bosc de ribera.

Este diumenge es farà una neteja a la Xopera d’Algemesí. Per participar cal inscriure’s a participa@limne.org.

Deixa un comentari