La Biblioteca ha rebut 45.000 visites durant 2020

La Biblioteca d’Alzira ha rebut durant l’any 2020 45.000 visites amb una mitjana de 178 visitants diaris en uns mesos en que la pandèmia i les restriccions han canviat el funcionament normal. Així tot, els servei de la Biblioteca municipal d’Alzira ha estat imparable durant estos 12 mesos de pandèmia. Dels 45.000 visitants de la Biblioteca, les dones i xiquetes representen el 53 % , seguint la tònica d’altre anys pel que fa al perfil d’usuari d’este servei.
Al 2020, s’han realitzat 20.000 préstecs de llibres i altres materials, sense comptar el servei de llibre electrònic e-biblio que també ha funcionat molt bé. A més durant el 2020, la Biblioteca d’Alzira ha incorporat 440 socis nous i ha mantingut 2.226 usuaris actius. Unes xifres que rebel·len una bona salut de lectura a través d’este servei municipal, tot i els canvis en els hàbits d’assistència, tal i com ho explica la directora de la Biblioteca, Asun Perepérez.

D’altra banda, la Biblioteca municipal ha anat incrementant al llarg del 2020 el seu fons amb vora 2.000 llibres i compta ja amb 50.000 exemplars, incloent 3.000 cds i dvds. Entre les noves incorporacions a este fons de la Biblioteca, cal destacar l’adquisició de llibres en diversos idiomes com el rus, el suec, el romanés, portugués o d’altres, una aposta per la integració i el coneixement d’altres cultures. Tal i com explica la Directora de la Biblioteca municipal Asun Perepérez, “hem incorporat a la secció infantil llibre en altres idiomes per a xiquets i xiquetes fills de persones migrants, que amb esta literatura recorden l’idioma originari dels seus progenitors.
A més d’esta aposta intercultural, la Biblioteca també aposta per incrementar els fons d’autors locals, i fa una crida a totes aquells autors i autores que s’autopubliquen que porten les seus obres a la Biblioteca.

Deixa un comentari