Canvien les normes COVID al temps que Alzira registra més casos per les Falles

Ahir la Conselleria de Sanitat va posar en marxa la nova Estratègia de Vigilància i Control davant de la COVID 19. Una estratègia que canvia les normes pel que fa a quarantenes i aïllaments de les persones malaltes. A partir d’ara, els casos confirmats lleus i asimptomàtics no realitzaran aïllament i els contactes estrets no realitzaran quarantena.
Amb la nova normativa, sols es farà proves diagnóstiques de covid-19 als centres de Salut a les persones vulnerables ja siga per la seua edat o perquè treballen en llocs vulnerables com puguen ser centres sanitaris i sociosanitaris.
Tant les persones amb simptomes com les assimptomàtiques que hagen confirmat que tenen COVID, i el viuen de forma lleu, podran fer vida normal, sense aïllament i els contactes estrets no realitzaran quarantena. Ara bé, es recomana que mantinguen la prevenció, eviten la interacció social , sobretot amb les persones vulnerables. Unes mesures que s’han pres ja que hi ha molta població immunizada per la vacunació o perquè ja han tingut la malaltia i queden immunitzats. Pel que fa a les baixes i als test d’autodiagnostic, també hi ha novetats.
La resaca fallera ha deixat una sensible pujada en els dades de persones contagiades per covid a Alzira. A hores d’ara, són 179 casos, el que supossa un increment del 39 per cent respecte el dia 20 de març. La taxa d’incidència acumulada també ha pujat fins als 398 per 100.000 habitants.
La incidència a Alzira no supera els 500 per cent mil habitants, tot i que es veu un canvi de tendència, lluny de les xifres que s’acumularen en la sisena onada. Alzira això si, suma una víctima més de per la COVI,19, sent ja 69 persones.

Deixa un comentari