CCOO sol·licita millors condicions per als treballadors del SAMU

Comissions Obreres demana solucions als problemes de personal del SAMU. El sindicat considera insuficient la millora de pagament als treballadors proposada per Conselleria. A més advertixen que la falta de personal posa en risc la viabilitat del servei.
Des de Comissions Obreres han estimat que la proposta per pal•liar les dificultats del Servei d’Emergències Sanitàries és insuficient i ineficaç perquè pretén solucionar un problema estructural de falta de treballadors fent que els treballadors actuals treballen més hores. Destaquen a més que és una mesura que porta en marxa 5 anys i que no ha funcionat per pal•liar la falta de personal mèdic i d’infermeria.
Des de la Conselleria també s’ha fet la proposta de millorar el que es paga per jornades addicionals d’estes dues categories de treballadors i augmentar el salari dels coordinadors del Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències, però des del sindicat pensen que és una mesura insuficent i a curt termini.
Com a solucions, des de CCOO demanen que la pujada de sous siga generalitzada per a totes les categories de treballadors d’urgències i retribuir per complements com la nocturnitat o per fer torns, a més de frenar l’externalització del servei de SAMU equipant els llocs de treball amb personal estatutari. A més demanen un pla integral per a la millora del servei.

Deixa un comentari