Cent persones es concentren per reclamar cabdals ecològics al Xúquer i l’Albufera

Un centenar de persones es concentraren ahir a la porta del Palau del Generalitat per reclamar atenció al Xúquer i a l’Albufera. La concentració, organitzada per Xúquer viu, es realitzà als pocs dies de l’anunci del Ministeri que l’aigua del Xúquer no es transvasaria cap Almeria.
Representants de distintes organitzacions ecologistes, sindicals i socials participaren en la concentració per demanar al Consell de la Generalitat Valenciana el compromís ferm amb el futur del Xúquer i l’Albufera, per tal de fer possible el compliment de la Directiva Marc de l’Aigua. Esta directiva estipula que per al 2027 el rius, aqüífers i zones humides han de tindre un bon estat ecològic, encara que des de Xúquer Viu pensen que difícilment s’aconseguirà.
El riu Xúquer representa més del 80 per cent de les aportacions d’aigua a l’Albufera i, per tant, el seu mal estat la perjudicaria. D’acord amb l’associació ecologista la sobreexplotació de l’aqüífer de la Manxa Oriental, principal responsable del declivi del riu, fa que els cabals ecològics no s’acomplixen. Una situació que havera sigut encara pitjor d’haver-se permès el transvasament cap a Almeria.

Deixa un comentari