La Unió demana certificats d’exportació

La Unó de Llauradors proposa que ta Comissió Europea establisca un mecanisme basat en l’expedició de certificats d’exportació, com ja es va fer anteriorment amb tes pomes i ara amb l’all, amb l’objectiu de millorar et seguiment de la importació de cítrics i detectar possibles pertorbacions en els mercats.

Ets productors europeus de cítrics estan travessant per una difícil situació, degut, entre altres coses, al notable augment de les importacions de cítrics procedents de determinats tercers països de l’hemisferi sud. Sud-Àfrica va exportar l’any passat a la Unió Europea un total de 814.000 tones de cítrics per les 471.000 tones de 2014, la qual cosa suposa que en només cinc anys haja duplicat ets seus enviaments.

Carles Peris, secretari general de La Unió, en el transcurs d’una reunió a Madrid amb la Directora General de Produccions i Mercats Agraris del Ministeri d’Agricultura, ha fet esta petició perquè es trasllade a les autoritats comunitàries. De ta mateixa manera proposarà ta mesura perquè ta incloguen els partits polítics de cara a les pròximes eleccions europees.

Deixa un comentari