fbpx

Com obtindre el subsidi extraordinari per desocupacióÀudio 

Compartix la notícia

Segons el nou decret publicat al BOE, les persones que hagen treballat un mínim de tres mesos podran optar al subsidi extraordinari per desocupació. Este subsidi té una quantia de 430 euros i una duració d’un mes. Un requisit fonamental per a optar a esta ajuda és haver cessat l’activitat laboral de manera involuntària després del 15 de març de 2020 i estar inscrit com a demandant de treball a LABORA.

També tindran una prestació especial les persones treballadores de la llar que hagen deixat d’oferir totalment o parcialment els seus serveis a conseqüència de la Covid-19 per decisió pròpia o de l’ocupador. Els treballadors rebran la quantitat equivalent al 70% de la base de cotització que variarà en consonància amb el percentatge de treball que hagen perdut. A més, els sol·licitants hauran d’estar donats d’alta en la seguretat social des d’abans del 14 de març.

Un altre sector que té dret a prestacions és el de l’espectacle i la cultura. A excepció dels tècnics de llum i so, els artistes podran sol·licitar una prestació econòmica, a condició que hagen cotitzat un mínim de 20 dies en l’any 2020. Prestació que tindrà una quantia també depenent de la base de cotització. En cas d’haver treballat de 20 a 54 dies, els artistes tindran dret a 120 dies de pagament i si han treballat més de 55 a 180 dies.

Escoltem l’assessora, Marta Sansaloni, en la secció Consulta’ns d’El dia per davant.

      consulta-039-ns-prestacions-socials-extraordinaries-davant-la-covi-19_md_51028630_wp_1

Ir a descargar

 

Compartix la notícia

Deixa un comentari