Compromís demana la transferència de Rodalies per acabar amb l’actual caos ferrovial

Compromís reclama la transferència de les Rodalies a la conselleria per acabar amb l’actual caos ferroviari. Esta transferència s’hauria  de fer junt a una inversió necessària que supera els 3600 milions d’euros per deixar la xarxa en condicions després d’anys d’oblit, segons apunta la coalició.

El grup Compromís estima que amb una gestió directa de les Rodalies, seria més fàcil acabar amb l’actual model de degradació constant del servei, parlen inclús de menyspreu a les persones usuràries i d’oblit de les inversions promeses.

Compromís també recorda  que les actuacions del Pla del Ministeri de Foment presentat en 2010, sobre infraestructures ferroviàries al País Valencià per a 2010-2020 no s’han complit i
denuncia que la realitat és que la xarxa ferroviària valenciana de rodalies necessita una inversió 3.606 milions, que permetria compensar el dèficit inversor que ha patit en els últims anys. Açò permetria ampliar la xarxa fins als 745 kilòmetres cobrint les deficiències actuals, i una vegada feta la inversió tocaria transferir  la gestió del servei de rodalies a la Generalitat  per a integrar-ho en els sistemes de gestió de transport públic de l’entitat, millorant la coordinació i els serveis als ciutadans. Al que caldria afegir una transferència anual de 63 milions per a compensar el dèficit de gestió de la xarxa.

 

Imatge La Razón

 

Deixa un comentari