Consum responsable per a les compres de Nadal

Ens trobem davant l’arribada del Nadal, l’època de l’any en què més consumim. Regals, eixides a restaurants, oci, viatges. Dies en què, degut a tres celebracions consecutives, comprem moltes coses que no necessitem i també ingerim i gastem més del que és convenient per a nosaltres i per al nostre planeta. Per això, des d’Interpreta Natura, ens recomanen que fem un consum conscient en estes festes de Nadal.

Els integrants de l’equip d’ Interpreta Natura han realitzat projectes de desenvolupament territorial en espais naturals protegits, accions educatives i interpretatives per a escolars, campanyes mediambientals, etc. Es tracta d’un equip multidisciplinari en els camps de la interpretació, les arts, la pedagogia, la història i el medi rural i natural.

Davant estes dates són conscients que és quasi impossible no consumir, però sí que tenen clar que es pot fer d’una manera més sostenible i respectuosa amb el medi ambient. Un consell important és optar pels productes locals, que tenen menys petjada ecològica i també de comerç just, per evitar l’explotació dels recursos naturals i les persones.

I un altre consell que cal tindre en compte és que consumir més no ens farà més feliços, tampoc durant el Nadal.

Deixa un comentari