COPAVA denuncia irregularitats i retards en els pagaments de Conselleria

Els centres ocupacionals, residències, habitatges tutelats i centres de dia en números rojos per la gestió de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. La coordinadora d’estes entitats, COPAVA, denuncia que la irregularitat en els pagaments és ja insostenible per a continuar mantenint l’atenció que ofereixen a persones amb discapacitat.

La Coordinadora de Recursos d’Atenció a Persones amb  Diversitat Funcional Intel·lectual de la Comunitat Valenciana, COPAVA, ha reclamat en nom de les seues 54 entitats a l’administració pública que regularitze els pagaments per a garantir que puguen continuar el seu treball. Asseguren que l’administració porta des de desembre sense pagar a les entitats mentre les entitats han de pagar al dia impostos, nòmines i factures de proveïdors.  Fins ara, l’única solució que oferia la Conselleria per a pal·liar els seus propis retards era sol·licitar una línia de crèdit a l’Institut Valencià de Finances. Una situació que denuncia esta entitat.

Esta situació en 2023 s’ha fet més greu encara, ja que a més de mantindre el retard en el pagament, la línia de crèdit de l’IVF no s’ha publicat i ara les entitats tampoc poden avançar els diners per a pagar puntualment. D’altra banda, cada vegada són més complexos els requisits per a formar part del concert amb la Conselleria, per la qual cosa les despeses d’una entitat que atén persones amb discapacitat són encara més grans.

Deixa un comentari