El cultiu ecològic creix a la Ribera Alta

No tot són dades negatives en el camp valencià. El cultiu ecològic de la Comunitat Valenciana ha generat 452 milions d’euros de facturació l’any passat, el que representa el 25% del valor del mercat nacional, i la superfície de conreu destinada a este tipus de cultiu ha crescut més d’un 18%.

Les dades, les va presentar ahir el Comitè d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana, en l’informe anual que elaborat este organisme regulador, depenent de la Conselleria d’Agricultura i que posa de relleu la importància que està assolint este model de negoci en el mercat interior i també als mercats europeus, com a possible solució al problema del model productiu intensiu del camp valencià.

Segons el Comitè d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana, la comarca de la Ribera Alta compta ja amb 400 hectàrees dedicades a este model de conreu i el nombre de sol·licituds per certificar-ne creix de manera exponencial. En el primer trimestre de l’any ja s’ha enregistrat quasi 350 sol·licituds i destaca la bona acollida que té el model de negoci entre les dónes i els joves agricultors.

Deixa un comentari