Demà comença al riu la fumigació aèria contra la mosca negra

Alzira comença el tractament contra la mosca negra, amb fumigació aèria al llarg de tot el riu, a partir de demà, 28 de maig. L’any passat la presència d’insectes es va reduir significativament amb este tractament aeri, per això, de cara a l’arribada de les altes temperatures, s’ha tornat a gestionar, mitjançant la Mancomunitat de la Ribera, esta campanya de tractament contra la mosca negra, amb el qual es podrà arribar a diferents llocs de difícil accés per mitjans terrestres.
Després de la petició a la Conselleria, la setmana passada, experts de la Universitat de València van visitar l’entorn, per a estudiar en quin punt estaven les larves i si era convenient fer el tractament ja o havíem d’esperar. Així ha ha explicat la regidora de Sanitat, Gemma Alós.

Per la seua banda, l’empresa encarregada de fer el tractament, Lokímica, ha explicat que els tractaments amb helicòpter només es poden fer abans de tindre població adulta, perquè és un tractament contra larves, no per a atacar insectes adults. Esta acció se suma a les ja previstes, que estan fent-se als diferents municipis de la Ribera, i que intenten pal·liar la gran eclosió d’estos vectors, que s’ha produït este estiu. Alós ha recordat que també estan fent-se tractaments contra el mosquit tigre.

Deixa un comentari