Després del confinament, es fuma menys a casa

Les persones han pres més consciència de no fumar a casa arran la pandèmia. Així es desprèn d’un estudi realitzat al mes de maig del 2020 en ple estat d’alarma i que hui han explicat al programa de Salut Pública, en commemoració del Dia sense tabac que es va commemorar ahir.
Un estudi realitzat a persones fumadores durant la pandèmia ha desvelat que s’ha reduït la prevalença de fumadors diaris de tabac. No obstant, la dada més curiosa és que ha disminuït en un 61 % la prevalença de persones no fumadores exposades al fum en casa. Segona ha explicat l’infermera de Salut Pública, Amparo Ródenas, es desprèn que la gent ha pres consciencia que ser fumador significa tindre més símptomes greus en cas de patir covid-19. Amparo Ródenas.

Actualment, segons explica Rodenas, a les consultes d’atenció primària hi ha molts pacients que busquen deixar de fumar. Recordem que el primer pas per a accedir a un dels tractaments gratuïts per a la deshabituació tabàquica és acudir al metge de capçalera, qui farà una sèrie d’enquestes i estudis per a encetar el camí per a deixar de fumar i receptar un tractament.

D’altra banda, El Centre de Salut Pública d’Alzira entregava ahir este, un premi a l’IES 9 d’Octubre de Carlet per haver quedat finalista amb accèssit en el concurs europeu Classes Sense Fum, organitzat en el marc de la celebració del Dia Mundial Sense Tabac.
El curtmetratge premiat, amb el lema “Fumar mata” ha estat realitzat per l’alumnat de 1r de l’ESO de l’institut premiat.

Deixa un comentari