Dia de l’atenció primerenca

Ulises te 19 mesos i acudeix des que tenia un mes al Centre d’Atenció Primerenca La nostra veu per rebre teràpia. Precisament hui parlem d’ ell perquè se celebra per primera ve gada el Dia de l’Atenció Primerenca a tot l’Estat espanyol. L’atenció primerenca és un conjunt d’intervencions dirigit a la població infantil en els primers anys de vida, a la família i al seu entorn, que tenen com a objectiu donar resposta a les necessitats transitòries o permanents que presenten els xiquets amb trastorn en el desenvolupament o que tenen risc de patir-lo.

L’atenció primerenca ha sigut reconeguda i impulsada, en els últims anys, en les diferents comunitats autònomes de l’Estat com una prestació imprescindible per a tots els xiquets i xiquetes i les seues famílies que la necessiten.

Actualment, a la Comunitat Valenciana i depenent de la Generalitat Valenciana hi ha 45 centres públics acreditats: 5 centres a la província de Castelló, 16 a la d’Alacant i 24 a la de València. Tan important és per als menuts rebre la teràpia d’estimulació el més prompte possible, com per als pares saber com han d’actuar.

Per a celebrar este dia, el centre ha fet una jornada de portes obertes des de les 12:30h fins a les 14:30h, per tal de  donar a conèixer el treball de l’equip de professionals i les instal·lacions.

Deixa un comentari