fbpx

Dia Mundial de l’asma

Compartix la notícia

En el Dia Mundial de l’asma, els professionals sanitaris volen conscienciar la ciutadania de la importància de mantindre un tractament. L’asma és una malaltia crònica d’inflamació dels bronquis amb una incidència del 5% en la població adulta i el 10% en la població infantil d’Espanya. És una malaltia controlable a través dels medicaments però és important que les persones no passen per alt els símptomes.

Símptomes que es poden agrupar en tos, sensació de falta d’aire i pressió en el pit. Les causes són diverses però es tracta d’una malaltia amb alt component genètic i d’associació familiar. A més, també es relaciona amb la prematuritat i el contacte amb el tabaquisme en l’embaràs o la infància. També és una malaltia que empitjora amb les al·lèrgies i a més, és un factor de risc per a adquirir qualsevol virus respiratori com ara el coronavirus.

És per això de vital importància que els malalts que tinguen símptomes prenguen consciència que el seu cos els està avisant que tenen els bronquis inflamats i que per tant, cal actuar per evitar que la malaltia empitjore.

Escolta tot l’informatiu ací.

      informatiu-migdia-5-maig-2020_md_50731869_wp_1
Ir a descargar 

Compartix la notícia

Deixa un comentari