Discrepàncies en la situació d’Urgències a l’Hospital

L’Hospital d’Alzira ha incrementat la seua plantilla d’Urgències en un 28,3% des de 2018. Segons expliquen des de l’Hospital, esta plantilla complix àmpliament amb les ràtios recomanades pel Ministeri de Sanitat per als serveis d’Urgències hospitalaris.
Així, el Servei d’Urgències de l’Hospital d’Alzira compta, en l’actualitat, amb una plantilla estructural composta per 134 professionals. D’ells, 41 són facultatius, 56 són infermers i 37 són auxiliars d’Infermeria.

Concretant l’increment per especialitats, la plantilla estructural de metges s’ha incrementat en un 12,2% des de 2018, amb 5 metges més que abans de la reversió. D’altra banda, la plantilla estructural d’infermers i auxiliars d’Infermeria s’ha incrementat en 33 llocs més (18 i 15, respectivament), la qual cosa representa un augment del 35,5%.
Així mateix, en moments de major pressió assistencial, els torns es reforcen amb més professionals. Un increment de plantilla, que segons la gerent de l’hospital, Liliana Fuster, és superior a l’increment d’activitat assistencial.

No ho veu igual la plantilla d’Urgències del centre hospitalari que hui ha protagonitzat, al costat d’altres companys, una concentració a la porta d’Urgències. Consideren que este increment de plantilla de 2018 és insuficient, davant la situació de la sanitat després de la pandèmia.

Una concentració convocada pel comité d’empresa que ha tingut com a protagonistes els treballadors d’Urgències. La plantilla es queixa de la sobrecàrrega de feina en Urgències, la falta de personal, la limitació de l’espai i de les infraestructures. Tot i que admeten que s’ha incrementat la plantilla, no ha sigut suficient. Tot i que admeten que tant abans com ara, el servei d’Urgències sempre es col·lapsa, la situació ha empitjorat des de la pandèmia.

De moment, no es descarten més mobilitzacions i concentracions del personal per tal de denunciar un excés de càrrega de treball i l’acumulació d’ingressos en Urgències.

Deixa un comentari