Dispositius d’emergència previstos davant l’arribada de les pluges

Alzira espera l’arribada de pluges intenses en les pròximes hores i tot està preparat per rebre-les amb la màxima seguretat possible. Segons les últimes previsions el pitjor podria arribar la pròxima nit i a la matinada de demà dijous. El paratge Natural de al murta està tancat al públic com a mesura preventiva i de moment estem en alerta taronja en previsió que puguera canviar a roja. El missatge a hores d’ara és de tranquil·litat.

El regidor d’Obres i Serveis Públics, Fernando Pascual, el responsable de l’empresa Aguas de Valencia i tècnics municipals, ja es reuniren ahir per tal d’establir el protocol d’actuació a seguir, com cada vegada que es decreta l’alerta per intenses pluges.

Tot està previst per a posar en marxa dispositius de seguretat com ara el control de les comportes del Pont de Xàtiva per part de l’empresa Aguas de Valencia i la supervisió del canal de les Basses per part dels tècnics municipals. A més s’ha establert com a mètode de treball la previsió d’obrir els embornals de les zones de les Basses, Tulell, parc Pere Crespí, parc de l’Alquenència i plaça de la Generalitat entre d’altres, així com la neteja d’embornals en les zones amb arbratge de la ciutat. De moment el missatge per part de els autoritats locals és de tranquil·litat.

Es prega a tota la ciutadania que tinguen molta precaució i que estiguen pendents dels comunicats de l’Agència Estatal de Meteorologia. Fernando Pascual ha apel·lat  a la responsabilitat de tots per parar els efectes del canvi climàtic.

Deixa un comentari