Dormir… una lluita o un plaer?

Compartix la notícia

Sembla que dormir amb aquestos dies de calor és una lluita més que un plaer. Les altes temperatures dificulten per a molts el descans complet i les nits arriben a fer-se interminables i això repercuteix en el cos i en l’estat d’ànim.

Tindre un temps i qualitat de son adequats esdevé imprescindible per poder estar desperts, de qualsevol altra manera, quan es cronifiquen mals hàbits de descans nocturn poden derivar en problemes de funcionalitat. Segons explicava el psicòleg Ximo Estrelles al Diari de les emocions, dormim per estar desperts l’endemà.

Però el calor no és l’únic causa d’un mal descans nocturn, a les altes temperatures poden afegir-se les preocupacions, els horaris de feina complicats, un mal llit o un mal coixí entre d’altres. Una situació que pot derivar en problemes més greus.

Per això, per evitar dormir malament o poc, és interessant seguir pautes d’higiene de la son que poden ajudar-nos a millorar la nostra qualitat del son. Els horaris estables, els sopars lleugers, evitar prendre begudes estimulants de cara la nit o estar amb el telèfon mòbil abans de dormir; entre d’altres són alguns dels consells més repetits pels experts.

Compartix la notícia

Deixa un comentari