Dos nous tractaments de xoc contra la mosca negra i via lliure als tractaments aeris

La Mancomunitat de Municipis de les dos Riberes ha decidit començar dos tractament de xoc contra la mosca negra davant la extrema eclosió d’esta plaga d’insectes que afecta els quaranta municipis.

Els tècnics encarregats dels tractaments que du a terme la Mancomunitat han assenyalat que a hores d’ara afecta més la ciutadania la mosca negra que no pas el mosquit tigre, causant molèsties i fortes reaccions al·lèrgiques a moltes persones afectades.

Des de la Mancomunitat, l’actual president Xema Peláez, ha indicat que des de gener es realitzen controls i fumigacions sistemàtics per controlar les dos plagues a nivell larva, amb Bacillus Thuringiensis l’únic producte autoritzat gràcies als quals la situació no és més greu a hores d’ara. Malgrat això les elevades temperatures i les pluges d’abril han produït una eclosió de la plaga en demesia.

 

Estos tractaments de xoc contra l’insecte adult es sumen al que Alzira i altres poblacions han dut a terme el passat cap de setmana. El fet de coordinar els tractaments de tots el pobles millora l’efectivitat i els resultats. Per això s’ha demanant a l’empresa adjudicatària del servei de fumigació un reforç dels efectius per a estos dos tractaments.

Respecte els tractaments aeris per al control de les plagues, l’Alcalde d’Alzira, Diego Gómez ha assegurat que hui mateix ha rebut la confirmació de la Secretària Autonòmica de Sanitat Issaura Navarro  que la documentació per a les autoritzacions tindrà llum verda el propers dies.

Pots escoltar ací la notícia:

Deixa un comentari