Ecologistes en Acció critica l’ampliació de les voreres del Parc de l’Alquenència

Ecologistes en Acció critica l’ampliació de les voreres del Parc de l’Alquenència. En la seua opinió la reducció de l’espai per als arbres que es va fer quan es van reparar les voreres és inacceptable perquè afectarà el creixement dels plataners d’ombra.
D’acord amb l’associació mediambiental l’obra de les voreres reduirà l’espai de terra de cada plataner de 2,56 metres quadrats a 1,44. Una reducció que consideren excessiva quan la vorera tan sols guanyarà 0,20 metres quadrats d’espai respecte dels 5 metres actuals. A més, apunten, que en tindre que utilitzar més taulells per fer l’obra serà més cara.Consideren que els arbres haurien de tindre aproximadament tanta superfície de terra baix com la secció màxima de la copa, perquè les arrels respiren i puguen recollir prou aigua quan plou. Una demanda que, a més, advertixen que si no s’acomplix podria causar que les arrels dels arbres trenquen les voreres.
També han destacat la situació de falta d’arbres d’Alzira. Encara que hi ha dues zones verdes no es acomplix la recomanació de l’Organització Mundial de la Salut de tindre almenys un arbre per cada 3 habitants dins del casc urbà. Per a fer-ho caldria que haveren 15.000 arbres.

Deixa un comentari