fbpx

El 14 de febrer se celebra el Dia Europeu de la Salut Sexual

Compartix la notícia

El 14 de febrer no sols és un dia per als enamorats, sinó també el Dia Europeu de la Salut Sexual. Un dia per reivindicar la llibertat sexual de totes les persones i conscienciar la ciutadania de la importància de tindre uns hàbits sexuals saludables. La conscienciació és un tema del qual ja s’ocupa la Conselleria de Sanitat amb el programa PIES, una iniciació a la sexualitat per als xiquets de 3r i 4t de l’ESO.

L’Organització Mundial de la Salut definix la salut sexual com un estat de benestar físic, emocional i social en relació amb la sexualitat. La Carta dels Drets Humans recull onze drets sexuals que engloben a tota la població sense diferències. Amb l’objectiu de difondre estos drets i reivindicar la llibertat de viure la sexualitat sense coacció, discriminació ni violència, l’Aliança Europea per a la Salut Sexual va fixar este dia específic.

D’altra banda, la Conselleria de Salut Pública du a terme la resta de l’any un Programa d’Intervenció en Educació Sexual. Sexòlegs, infermers i treballadors socials difonen pels centres educatius, en forma de tallers, conceptes com la diversitat, identitat i orientació sexual; els models de conducta en cada sexe; així com tot el que fa referència a la concepció i l’anticoncepció. La infermera de Salut Pública Inés Bella destaca la importància d’educar a la societat en “una sexualitat sana i sense diferències”.

Compartix la notícia

Deixa un comentari