fbpx

El casc històric de la Vila serà restaurat amb projectes d’arquitectes de diverses parts del món

Compartix la notícia

Alzira restaurarà el casc històric de la Vila amb projectes d’arquitectes de diverses parts del món. Açò serà possible després de que la nostra ciutat haja estat elegida en un concurs nacional junt a tres localitats espanyoles més: Santa Cruz de Palma, Santiago de Compostela i Guadix.

Arquitectes de tot el món presentaran projectes fins al 10 de març per a la rehabilitació de la zona oest de la Vila, les restes de l’antic temple de Santa Maria i el desaparegut pont de Sant Gregori.

L’ajuntament d’Alzira s’ha mostrat orgullós per esta circumstància que qualifica com una fita en la història d’Alzira.

En la primera fase, l’Ajuntament d’Alzira va enviar al Concurs la proposta de rehabilitació del centre històric, la qual va ser escollida per un jurat format pels Ministeris de Foment i de Cultura, el Consell Superior d’Arquitectes d’Espanya, l’INTBAU i el Premi Rafael Manzano. El fet que la Vila estiga no estiga rodejada d’edificis ha sigut important per a la seua elecció. Per al cap d’arquitectes de l’ajuntament, Miguel Vila, és significatiu el valor que se li dona a la Vila des de fora d’Alzira.

Este concurs està impulsat per l’arquitecte Richard H. Driehaus per a recuperar l’arquitectura tradicional de zones oblidades a les ciutats espanyoles. Posarà les bases per a futures actuacions que Vila espera se sufraguen de l’1% cultural.

Compartix la notícia

Deixa un comentari