El Centre de transfusions reivindica la necessitat de donar sang hui dia del donant de sang

Hui es commemora el dia del donant, i és una bona ocasió per a felicitar totes les persones solidàries i anònimes que com explica el Centre de transfusions, doten de combustible els Hospitals valencians. La necessitat de sang diària es cobrix amb les donacions, ara bé, hui també cal recordar que també es necessita plasma.
L’objectiu d’esta jornada és crear consciència sobre la necessitat de sang als hospitals per als diversos tractaments. La sang no es pot fabricar i a més caduca, és necessària dia a dia. Per això, des del Centre de transfusions de sang, es demana la implicació de la gent més jove, perquè tot i que hi ha molts donants censats, són 120.000 els que donen al llarg de l’any. Cal incrementar la base de donants.
D’altra banda, arran la pandèmia i altres circumstàncird, tant Espanya com altres països europeus patixen dèficit d’un component de la sang, el plasma. El plasma s’importa d’Estats Units i ara caldrà fer campanyes perquè la gent done plasma. Es tracta d’un component que s’usa poc per a les transfusions, però si per a fer medicaments com les gammaglobulines, molt importants per a curar moltes malalties. La donació de plasma es fa al mateix Centre de transfusions, i durà uns 40 minuts.

Deixa un comentari