fbpx

El col·lectius més fràgils de la societat alzirenya reben suport de Serveis Socials

Compartix la notícia

Serveis Socials d’Alzira redobla esforços per atendre les persones més vulnerables. A més, l’Ajuntament d’Alzira paralitzarà el pagament de lloguers socials municipals i les taxes dels centres de dia. Amb la finalitat de reforçar l’atenció ciutadana, a partir de hui es posarà a disposició de la ciutadania quatre telèfons més d’atenció directa amb els Serveis Socials. D’altra banda, durant l’última setmana s’han atorgat 59 ajudes individuals d’urgència. I des del programa Menjar a Casa s’atén un total de 55 famílies, 20 més de les que hi havia abans de l’emergència sanitària.

En l’actualitat hi ha 9 auxiliars de domicilis als quals prompte s’afegiran dos noves contractacions més. A més, el departament està en contacte diari amb les residències de persones majors, tant públiques com privades, per atendre qualsevol requeriment. En estos moments continua en marxa  l’ajuda psicològica, un servei d’assistència telefònica destinat a tota la ciutadania en general i, en especial atenció, als més vulnerables. Per tal d’accedir al servei, cal telefonar de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores, al 96 201 81 52 i una treballadora del Departament assignarà la consulta a una de les quatre psicòlogues que fan l’atenció.

Per part de Protecció Civil s’està col·laborant amb la campanya de repartiment de medicaments a domicili. Les persones de risc pel que fa al COVID 19 que no tenen cap familiar que puga eixir a les farmàcies, poden demanar el servei telefonant als voluntaris de Protecció Civil.  I Creu Roja atén 95 famílies amb ajuda alimentària i l’Ajuntament incrementarà la col·laboració per actuar de forma directa als domicilis, durant els mesos d’abril i maig, per a minimitzar les conseqüències de la pandèmia.

L’Ajuntament d’Alzira també paralitzarà el pagament de lloguers de vivendes socials municipals i les taxes d’utilització dels centres de dia.

Per altra banda, l’Ajuntament d’Alzira sol·licitarà a la Generalitat i a la Diputació més serveis de teleassistència.

La regidora de Polítiques Inclusives, Marina Mir, ha destacat que l’Ajuntament “està treballant i posant tots els esforços per a atendre les persones més vulnerables. No deixarem cap persona en l’estacada”.

 

Si vols escoltar l’informatiu complet:

      informatiu-migdia-1-d-039-abril-2020_md_49524066_wp_1

Ir a descargar

Compartix la notícia

Deixa un comentari