El Comitè d’Empresa de l’Hospital de la Ribera reclama un conveni col·lectiu per als treballadors subrogats

El Comitè d’Empresa continuarà amb les seues protestes per la paralització del conveni col•lectiu dels treballadors subrogats amb una concentració a la porta del Palau de la Generalitat el 28 de juny. Ahir ja van realitzar una sentada en l’entrada de l’hospital. Esta mesura de pressió es realitza per la falta de interès que consideren hi ha per part de la direcció de solucionar el conflicte entre personal estatutari i subrogat.
Des del Comitè d’empresa denuncien que en els últims 2 mesos no ha hagut cap reunió de negociació, tot i que el comitè ha sol•licitat la mediació de la Inspecció Provincial de Treball. L’hospital te actualment dos tipus de treballadors. El 50 per cent d’ells són estatutaris i l’altre 50 per cent subrogats.
Hi ha diferències entre els dos tipus de treballadors. Els subrogats tenen pitjors condicions en conciliació laboral, pla d’igualtat o conceptes salarials entre d’altres. A més, les condicions d’este personal subrogat van ser pactades quan l’empresa era privada al 2016, i el conveni va caducar al 2018.
La negociació dura ja 42 mesos, encara que des del Comitè d’Empresa denuncien que la Conselleria de Sanitat no està intentant esmenar la situació i han promès noves accions de protesta.

Deixa un comentari