El Consell redistribuirà fons dels pressupostos participatius per a recuperar el Monestir d’Aigües Vives

La Conselleria de Participació obri la porta a l’adquisició i recuperació del Monestir d’Aigües Vives per part de la Generalitat. El projecte, que va quedar descartat a l’última fase dels pressupostos participatius, podria eixir endavant. Això gràcies a l’anunci de la Consellera de redistribuir els fons previstos per a cada àrea comarcal.

Rosa Pérez Garijo ha afirmat que totes les propostes que van superar la fase de votació final als pressupostos participatiu s’inclouran als pressupostos participatius de la Generalitat per al 2020. Al cas de la Ribera, en són sis els projectes que van estar seleccionats a l’ultima fase amb un pressupost de quasi 15 milions d’euros per a l’àrea comarcal Xúquer-Túria. Entre ells, el més votat va estar el projecte de connectar els pobles de la Ribera Alta mitjançant un carril ciclopeatonal, seguit de la rehabilitació del monestir de la Murta.

Juntament amb el de la Murta, un altre Bé d’Interés Cultural de la comarca podria ser rescatat: el monestir d’Aigües Vives. Pèrez Garijo ha comunicat la voluntat de rescatar la proposta que va quedar exclosa dels pressupostos per excedir la dotació econòmica establerta per a la seua àrea comarcal. És el cas del monestir d’Aigües Vives. Amb la mirada posada a recuperar el patrimoni cultural, el Consell destinarà 5 millions més d’euros a incrementar la dotació de les comarques Xúquer-Túria i de les comarques del Interior Nort.

Deixa un comentari