El consell valencià de cultura torna a reunir-se a Alzira vint any després

L’entitat cultural valenciana se suma a la celebració de la capitalitat cultural d’enguany. El ple del Consell ha estat presidit per Santiago Grisolia i ha tingut lloc al Saló Noble de l’Ajuntament d’Alzira.
Els membres del Consell Valencià de cultura no sols han celebrat el seu plenari ordinari sino que també ha comptat amb un ple extraordinària al que s’han incorporat l’alcalde i el regidor de cultura. El programa d’actes contempla dinar en l’escola de cuina d’Idea i visitar la Murta. El consell es va reunir per primera vegada a Alzira el 26 d’abril de 2002, ara fa vint anys i estrenant la celebració de plens itinerants. El president de l’entitat destacava la benvinguda de la ciutat.
Els membres del Consell Valencià de Cultura també tenen previst visitar la Murta, ja que alguns d’ells han mostrat interés en coneixer este paratge natural i el seu monestir. Precisament, el Monestir de Santa Maria de la Murta va ser el tema clau ara fa vint anys quan es va reunir el Consell Valencia a Alzira.
En aquell moment, emeteren una declaració destacant la Murta com a jardí històric-artístic. Ara continua pendent de la seua restauració com a espai històric. Precisament, la Generalitat té enllestida una inversió bianual per a restaurar la torre dels coloms que s’encetarà el 2023. Ara fa quinze dies, els tècnics visitaren a Alzira perquè s’havia d’actualitzar l’informe i ajustar els pressupostos per tal de reparar-la.
Per la seua banda, el secretari del Consell Valencià de Cultura, Jesús Huguet no ha descartat donar suport amb els informes de l’entitat per a la seua recuperació.

Deixa un comentari